Marlie

‘Positief, energiek en met het hart op de tong. Ze gaat voor elke nieuwe uitdaging. Een ontembare vrouw met een krachtige drijfveer, moedig, met gepassioneerde creativiteit en tijdloos denken. Ze houdt van schrijven, daar zit haar kracht, ze is communicatief sterk. Marlie houdt van het leven, is spiritueel en plukt iedere dag…’ Dat is wat anderen over mij zeggen en het is waar.

Ik ben professioneel communicatieadviseur  en passievol schrijver van columns en inspirerende gedachten. Mijn gedachten post ik al enige jaren op Facebook en een selectie uit deze gedachten is gebundeld in kleine cadeauboekjes. Mijn eerste boekje kwam uit in 2014 ‘Kus, ik heb je’, het tweede ‘Liefde kun je niet verspillen’ in 2015 en de derde ‘Een diepe buiging’ is in mei 2017 zelfs met een ISBN nummer verschenen. De eerste in een reeks die te koop zal zijn in de betere natuur-, belevings- en spirituele (boek)winkels. ‘Een diepe buiging…’ kwam uit vlak voor Moederdag om moeders extra in het zonnetje te zetten.

Schrijven komt vanuit mijn innerlijke zelf.  Ik deed het als kind al, dagboeken vol. Mooie verhalen afgewisseld met feitelijkheden die mij gevormd hebben. Geboren in een hecht gezin, waar zelfstandig en krachtig zijn, vanzelfsprekend was. Een gezin dat toch uiteen viel door een scheiding. Dat heeft littekens achtergelaten. Toch wist ik door het schrijven al die goede en minder goede ervaringen een plek te geven. Het maakte wie ik nu ben. Mijn columns in Markant – een huis-aan-huisblad in Valkenburg aan de Geul en omstreken – waren de eerste zichtbare stappen op het schrijversvlak. Vakmatig schrijf ik natuurlijk al jaren, maar  via dit blad kreeg ik de kans mijn schrijfdrift te openbaren.  Verhalen uit het leven gegrepen. Dat ze gretig gelezen worden, is natuurlijk de kers op de taart. Daar word ik blij van.

Mijn columns gaan nu online als blogs op deze personal site. Ik hoop dat mijn verhalen je aanspreken en je er misschien zelfs iets in terugvindt, iets wat je op jouw pad verloren bent of waarover je zou willen nadenken. Mijn verhalen hebben een diepere betekenis, leiden altijd naar iets positiefs, een lach, een traan of bezinning. Ik leer zelf nog iedere dag en ervaar dat elke wens werkelijkheid kan worden als je er maar voor de volle 100% voor gaat.

Mijn lijfspreuk is nog steeds: “Iedere dag biedt nieuwe kansen om met geluk en succes te sjansen!”