Neem me mee… 

Deze zomer. Naar plekken waar het zomergevoel in de kleine dingen zit. Het delen van een maaltijd op een zonovergoten terras, vrolijke kussens op de tuinbank, een parasol tegen de felle zon. Het zomergevoel versterk ik door mijn buitenkamer aan te kleden met roze Oleanders in potten, volle hangmanden met meerkleurige Petunia’s en blauwe Lobelia. De geur van versgemaaid gras en de Hortensia in volle bloei, doen de rest. Die weelderige boerenbloem is mijn favoriet, hoewel er in mijn tuin maar een kleine struik staat, omdat de vijver vol vissen haar beslag doet. In de border staat Vrouwenmantel en Pioenroos, in een hoekje verse kruiden. De teruggesnoeide bamboe achter de vijver baant zich een weg naar andere delen van de tuin om daar hardnekkig uit te schieten. De hortensia, echter, blijft netjes op zijn plaats en overweldigt je met een palet aan blauwtinten. Hij kan niet anders dan zich gedragen naar de gesteldheid van de bodem; hoe hoger de zuurgraad, hoe intenser de kleur. Van diepblauw tot lichtblauw, lila of roze. Ja, zelfs een rode is in een tuin gespot. De Annabelle, die niet gevoelig is voor zuren, springt in haar witte bruidsjurk boven haar kleurige jongens uit. Toch heeft de dramatisch, diepblauwe Hortensia, mijn voorkeur. Blauw is immers de kleur van de lucht en de zee, van drama en emotie. Bij mij lopen al die gevoelens in elkaar over als ik naar de blauwe lucht staar. Oprecht dankbaar ben ik dan voor mijn aanwezigheid hier op aarde, wetende dat mijn thuis is waar ik ook ga of sta, met de blauwe ‘Mediterráneo’ als mijn thuishaven. Dan voel ik me als een vis in het water. Melancholisch over de natuur en de liefde die ik voel bij het ervaren van al deze elementen, besef ik steeds meer dat wij er te weinig bij stil staan. Laat het deze zomer niet gebeuren, geniet van alle natuurlijke geuren en kleuren, laat ze doordringen tot in je diepste vezels… Geniet van die kleine gelukjes in elke hoek. Een strakblauwe zomer(vakantie) allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *